Ak ešte niekto vládze jesť jedlá pripravené z hríbov po
tohtoročnej hubárskej explózii, tu je jeden chutný recept ako rýchlo spracovať
suchohríby. Svieže krémové cestoviny bez lepku a laktózy sú pripravené šup šup.
Potrebujeme:
- 12 suchohríbov
- Poriadna cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 400g cestovín ryžových alebo pohánkových
- Hrsť sušených paradajok
- Tofu údené
- Rukola
- Kokosový olej
- Himalajská soľ
Postup:
Na oleji opražíme cibuľku a cesnak, pridáme pokrájané suchohríby
neskôr vodu, posolíme a podusíme cca 15 minút. Zatiaľ dáme variť bezlepkové
cestoviny a dve minútky pred koncom prihodíme pokrájané sušené paradajky. Cestoviny precedíme a podusenú
hríbovú zmes rozmixujeme na omáčku. Cestoviny s omáčkou podávame
s poriadnou dávkou rukoly a posypeme strúhanym tofu. Hubárom zdar!
- Doba prípravy: 25 min
- Množstvo pre : 2 osoby
- Cena: 6 €/2osoby
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára