sobota 18. októbra 2014

Suchohríbové cestoviny s rukolou


Ak ešte niekto vládze jesť jedlá pripravené z hríbov po tohtoročnej hubárskej explózii, tu je jeden chutný recept ako rýchlo spracovať suchohríby. Svieže krémové cestoviny bez lepku a laktózy sú pripravené šup šup.




VEGETARIAN& VEGAN & BEZ LEPKU




Potrebujeme:



  • 12 suchohríbov
  • Poriadna cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400g cestovín ryžových alebo pohánkových
  • Hrsť sušených paradajok
  • Tofu údené
  • Rukola
  • Kokosový olej
  • Himalajská soľ


Postup:



Na oleji opražíme cibuľku a cesnak, pridáme pokrájané suchohríby neskôr vodu, posolíme a podusíme cca 15 minút. Zatiaľ dáme variť bezlepkové cestoviny a dve minútky pred koncom prihodíme pokrájané sušené  paradajky. Cestoviny precedíme a podusenú hríbovú zmes rozmixujeme na omáčku. Cestoviny s omáčkou podávame s poriadnou dávkou rukoly a posypeme strúhanym tofu. Hubárom zdar!

  • Doba prípravy: 25 min
  • Množstvo pre : 2 osoby
  • Cena: 6 €/2osoby



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára