piatok 7. novembra 2014

Pohánka na paprike s rozmarínom

Keď cítime, že si na nás zuby brúsi dáky ten bacil, vtedy by sme namiesto lekárne mali utekať do špajze...
V recepte na túto protichrípkovú baštu sú suroviny čo najmenej tepelne upravované, aby sa zachovali všetky svoje priaznivé účinky.
Okrem toho že pohánka pozitívne pôsobí na cievny systém posilňuje aj imunitu. Paprika má vysoký obsah vitamínu C, zvyšuje obranyschopnosť organizmu a najviac sily sa skrýva v jej semenách. Cesnak je výborné prírodné antibiotikum  s mnohostranným využitím. Čili papričky okrem iného uvoľňujú dutiny a rozmarín odstraňuje pocity chladu v končatinách a povzbudzuje psychiku. Tak teda, kam sa hrabe paralen?



VEGETARIAN & VEGAN & BEZ LEPKU




Potrebujeme:

  • hrnček pohánky
  • 1,5 hrnčeka vody
  • paprikové pyré
  • 2 kápie červené
  • 2 kápie zelené
  • čili
  • čerstvý rozmarín
  • cesnak
  • himalájska soľ



Postup:
Hrnček pohánky zalejeme jeden a pol hrnčekom vody, jemne posolíme a dáme variť. Uvarenú pohánku premiešame s paprikovým pyré, pridáme na kocky pokrájané kápie, sušené paradajky a pretlačený cesnak. Podľa chuti pridáme rozmarín, čili a posypeme semiačkami z kápie.



  • Doba prípravy: 25 min
  • Množstvo pre : 2 osoby
  • Cena: €/2osoby



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára