utorok 6. januára 2015

Dip z Chile zvaný Pebre

Pebre je tradičný dip s výraznou chuťou, ktorý automaticky dostanete v každej reštaurácii v Čile. Konzumuje sa ako ostrejší predkrm najčastejšie s chlebom, alebo mäsom.
Dá sa vytvoriť super rýchlo a z dostupných ingrediencií. Najvýraznejším prvkom ku tohto receptu je špecifická chuť koriandru, ktorým je čilská kuchyňa požehnaná.



VEGETARIAN & VEGAN & BEZ LEPKU





Potrebujeme:

veľkú hrsť čerstvej koriandrovej vňate
2 paradajky
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 štipľavú papriku  alebo čerstvú čili papričku
3 lyžice kvalitného oleja (sézamový chutí skvelo)
soľ
korenie

Postup: 

Všetko nasekáme na drobno a hotovo. Pridáme olej , soľ, štipku korenia a premiešame.
Pebre je vhodné ako predjedlo, ktoré sa konzumuje s chlebom alebo sa môže využiť ako všestranný dip, ktorý by nemal chýbať ani na jednej grilovačke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára