streda 13. augusta 2014

Bezlepkové banánové lievance

Teplé voňavé lievance z pohánkovej múky, ktoré vo vnútri skrývajú lahodné prekvapenia. Sýte raňajky, ktoré zlepšia každé upršané ráno sú bez lepku, laktózy a cukru. 

 BEZ LEPKU & BEZ MLIEKA 



Potrebujeme:

  • 200g pohánkovej múky
  • banán
  • pohár vody
  • domáce vajce
  • lyžicu medu
  • štipku sódy bikarbóny
  • hrsť hrozienok
  • lyžicu maku 
  • perníkové korenie
  • sezónne ovocie

Postup:

Do misky nasypeme múku,  pridáme vajce, rozpučený banán, pohár vody, lyžicu medu a štipku sódy bikarbóny. Všetko spolu rozmixujeme do hustého liateho cesta, pridáme perníkové korenie, hrozienka nakrájané na drobno a kopcovitú lyžicu nemletého maku. Lievance opekáme z každej strany na rozpálenej panvici. Podávame teplé so sezónnym ovocím, môžme poliať medom alebo kokosovým olejom. Dobrú chuť.

  • Doba prípravy: 20 min
  • Množstvo pre : 2 osoby
  • Cena: 2,50 €/2 osoby
  • Energia: 600kcal/ osoba

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára