Ak máte radi teplé sladké raňajky a už vás nudia vločky, tak táto varianta sa môže hodiť. Hlavnú úlohu v tomto rýchlom recepte zohráva ryžová krupica. Táto krupica ešte nedostala nálepku zázračnej bio náhražky, takže sa dá kúpiť sa skvelý peniaz. Je bez lepku, obsahuje len ryžu a dobre pripravená chutí dosť dobre.
VEGAN & BEZ LEPKU
Potrebujeme:
- 1 väčší banán
- 1 jablko
- hrnček vody
- 60 g krupičky jemnej ryžovej
- hrsť sušených hrozienok
- strúhaný kokos
- štipka škorice
Postup:
V miske rozpučíme* banán, pridáme postrúhané jabĺčko a hrozienka. Vodu privedieme do varu a na slabom plameni pomaličky primiešavame ryžovú krupicu. Keď nám zhustne do požadovanej konzistencie odstavíme, zmiešame s pripravenou ovocnou zmesou. Dochutíme škoricou, kokosom a naordinujeme si pekný deň.
Typy & triky:
*banán aj avokádo sa najlepšie pučia vidličkou z plastu, alebo s plastovou rukoväťou. Zrelé a mäkké plody značne uľahčia robotu.
- Doba prípravy: 5 min
- Množstvo pre : 1 osobu
- Cena: 1,30 € /osoba
- Energia: 460 kcal/ osoba
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára