utorok 26. augusta 2014

Ryžová krupica s jablkami

Ak máte radi teplé sladké raňajky a už vás nudia vločky, tak táto varianta sa môže hodiť. Hlavnú úlohu v tomto rýchlom recepte zohráva ryžová krupica. Táto krupica ešte nedostala nálepku zázračnej bio náhražky, takže sa dá kúpiť sa skvelý peniaz. Je bez lepku, obsahuje len ryžu a dobre pripravená chutí dosť dobre.
















   VEGAN & BEZ LEPKU


 Potrebujeme:

  • 1 väčší banán
  • 1 jablko
  • hrnček vody
  • 60 g  krupičky jemnej ryžovej
  • hrsť sušených hrozienok
  • strúhaný kokos
  • štipka škorice


Postup:

V miske rozpučíme* banán, pridáme postrúhané jabĺčko a hrozienka. Vodu privedieme do varu a na slabom plameni pomaličky primiešavame ryžovú krupicu. Keď nám zhustne do požadovanej konzistencie odstavíme, zmiešame s pripravenou ovocnou zmesou. Dochutíme škoricou, kokosom a naordinujeme si pekný deň.

Typy & triky: 

*banán aj avokádo sa najlepšie pučia vidličkou z plastu, alebo s plastovou rukoväťou. Zrelé a mäkké plody značne uľahčia robotu.

  • Doba prípravy: 5 min
  • Množstvo pre : 1 osobu
  • Cena: 1,30 € /osoba
  • Energia: 460 kcal/ osoba









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára